Stari volkovi

AKELA je sivi volk, ki je vodnik krdela. Na vsakem koraku prebivalce džungle opominja na postavo in  jim pomaga pri osebnem napredovanju. Je izkušen in pogumen, da lahko svojo vlogo opravlja vestno.


BALU je star, rjav medved in je učitelj džungelske postave. Na skali posveta da dobro besedo za Mavglija in prevzame odgovornost, da ga bo učil. Na srečanjih skrbi za stik z duhovnostjo.


KAČA KAJA je 11 metrski skalni piton rjave in rumene barve. Je zelo spreten, nevaren in vedno lačen. Tako poskrbi, da je v bližini volčičev in volkuljic čim manj bandarlogov. Rad likovno ustvarja, plete vozle in občuduje svoje lesketajoče luske.


BAGIRA  je črn panter, spretnih tačk, ostrega vida in tako najboljši lovec v džungli. Na skali posveta Mavglija odkupi in ga kasneje uči loviti. Skrbi, da volčiči in volkuljice ostanejo v dobri kondiciji, zato jih večkrat popelje na lov.


MAMA RAKŠA Skrbi za volčiče, jih ščiti, hrani. V svoj brlog skupaj z Očetom volkom sprejme Mavglija in ga sprejema kot enega izmed svojih volčičev.


ČIL je škarnik, ki ima nalogo, da prenese novice po džungli in s tem poskrbi, da jih pravočasno slišijo vsi prebivalci džungle.