Volkci se predstavimo

Volčiči in volkuljice (VV) so najmlajša skupina, ki so stari od 8 do 10 let oziroma obiskujejo  tretji do peti razred.  VV tako preko igre spoznavajo osnove skavtskega življenja. Rdeča nit srečanj, ki se odvijajo na 14 dni je Knjiga o džungli (J.R. Kipling).Zgodba govori o odraščanju dečka Mavglija, ki se je skril pred hudobnim tigrom Širkanom v volčji brlog, kjer so ga medse sprejeli Oče volk, Mama Rakša in njuno krdelo. Mavgli je skupaj z volčjimi mladiči rasel in postal pogumen ter spreten mladenič. S pomočjo svojih džungelskih prijateljev je ugnal Širkana in s tem v džunglo zopet prinesel mir. 

ZAKONA KRDELA:

Krdelo se ravna po postavi džungle. Med njo spadata 2 zakona: volčič misli na drugega kakor na samega sebe in volčič živi v krdelu v veselju in poštenosti.

MOJSTRSKE BESEDE:

Stari volki učijo volčiče postavo džungle s svojimi mojstrskimi besedami:

Akela: Dober lov vsem, ki spoštujejo postavo džungle.
Balu: Velika je džungla in majhen volčič.
Bagira: Šape, ki ne delajo šuma, oči, ki vidijo v temi, ušesa, ki slišijo vetrove v njihovih brlogih, in ostri beli zobje.
Kača Kaja: Srce pogumno in vljuden jezik - pot utirata skozi džunglo.

Geslo volčičev je »Kar najbolje«. Poskuša jih spodbudili k temu, da se za stvari trudijo po svojih najboljših močeh. Volčji pozdrav se glasi »Dober lov!«

Mladič volčič postane volčič obljube, ko dokaže svoje znanje zakonov in se spozna na džunglo (molitev, zakona VV, postavo džungle, mojstrske besede, pozdrav, geslo…)

Galerija slik