Zimski tabor popotnic in popotnikov

Letos smo si popotniki in popotnice stega Šentjur 1 malo drugače zamislili zimski tabor. Želeli smo se povezati z drugimi skavti. Naša želja je bila uslišana in tako smo odšli na tabor skupaj z popotniki in popotnicami iz Prebolda in Polzele

Letos smo si popotniki in popotnice stega Šentjur 1 malo drugače zamislili zimski tabor. Želeli smo se povezati z drugimi skavti. Naša želja je bila uslišana in tako smo odšli na tabor skupaj z popotniki in popotnicami iz Prebolda in Polzele. V petek, 20. 2 smo v okrnjeni zasedbi odšli na pot. Najprej smo se v Celju združili s klanom Zvitih lisic. Nato nas je pot vodila do Blance. Ko smo izstopili z vlaka, nas je še čakala 8 km dolga pot do cilja. Zvečer je še sledil zabavni večer, kjer smo se igrali razne skavtske igre. Naslednji dan smo odšli v sosednji kraj Studenec, kjer smo se spoznali s tamkajšnjim župnikom. Ta nas je toplo sprejel in nam nekaj povedal o sami župniji, ki je posvečena Alojziju Grozdetu, in posameznih znamenitostih. Popoldne smo izvedeli, kaj je glavna tema tabora. Postali bomo vitezi  Frančiška Asiškega. Seveda smo se spomnili tudi svetega Jurija, ki je zavetnik Šentjurske cerkve. Zvečer smo izdelali meče in odšli reševat princeso. Z uspešno misijo ˝X˝ smo postali vitezi in vitezinje. Večer smo končali z ubranim dvo- in večglasnim petjem. 
V nedeljo smo odšli k jutranji maši, pri kateri smo tudi sodelovali. Po maši smo dokončali igro o Frančišku in začeli delati spominke, nato pa še naše kosilo. Po kosilu smo še pospravili župnišče in si razdelili spominke ter ob spremljavi dežnih kapljic odšli proti domu. (Nejc Zalokar)

Objavljeno v Objave

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.