Sam svoj heroj

Izvidniki in vodnice so se v iz blatnega tabor vrnili čistih in nasmejanih obrazov.

Minuli vikend so se naši izvidniki in vodnice odpravili na tradicionalni zimski tabor. Naše tridnevno druženje smo umestili v Reko nad Laškim, ki nas je pričakala predvsem razmočena, kar pa nas nikakor ni ustavilo. Obkroženi z lepo, a razmočeno naravo smo pričeli naš pogovor o herojih, ki so nas spremljali skozi celoten tabor. Vendar pa smo na koncu ugotovili, da ni nujno, da heroj postaneš z velikimi in odmevnimi dejanji, heroj si lahko tudi z najmanjšim dejanjem pozornosti.
In zakaj bi sedaj izgubljali čas in opisovali vse izvidniško početje, ki smo ga 'morali' opraviti, da nam je ponoči bilo toplo in smo imeli kaj početi, če pa prav vsi vemo, da je potrebno najprej postaviti jambor in ogenj ter pripraviti drva za na stražo? Kar hitro vam lahko začnem pripovedovati o bolj sočnih zadevah, ki so poleg herojov zaznamovale naš umazan tabor. Poleg delavnic, ki so jih morali pripraviti izvidniki sami, smo izvedli še tako imenovani scavenger hunt  pri katerem so morali prinesti čim več stvari s seznama, ki so ga prejeli. Seveda ni bilo vse zaman, saj je zmagovalce čakala praktična nagrada. Ampak ker so seveda naši izvidniki vsi izkušeni in iznajdljivi skavti, je na koncu prišlo do izenačenja, zato je praktično nagrado, ki bo prav prišla predvsem na poletnem taboru, dobil prav vsak. Zvečer pa smo se prav dobro nasmejali in pozabavali ob zmenkarijah, ki so nam prinesle tudi 'naj parček' zimovanja. Ker pa je zimski tabor tudi čas, v katerem novim izvidnikom podelimo skavtska imena, smo imeli polne roke dela tudi s pripravo krstov in izbiro imen. In mislim, da lahko v imenu obeh srečnih prejemnikov imena rečem, da smo odlično opravili svojo nalogo in tako drugi večer slavnostno podelili novi imeni Eksplozivnemu netopirju in Ustvarjalni mački, ki upam, da bosta svoji imeni nosila s ponosom.
Ampak žal je trodnevnega druženja vedno prehitro konec in tako smo se v nedeljo popoldan že žal morali posloviti. Ker pa seveda nismo mogli naših izvidnikov in vodnic
domov poslati umazanih, smo se po kosilu odpravili na kopališče v Laško, kjer smo se seveda dobro umili in načofotali, ter tako domov odšli utrujeni, ampak čisti in s sijočimi nasmeški na obrazih.
                           
   
Zasanjana vidra

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.